Полезна информация

Вие току що сте си купили прекрасно ново бельо и искате да го запазите възможно най-дълго време в добро състояние. С подходящите грижи и следвайки нашите съвети, можете да удължите живота на вашата нова придобивка.

Бельото е деликатна част от нашето облекло и тъй като то е един вид нашата „втора кожа“, грижата за него е от особена важност. Повечето хора бързат да изрежат етикетите от сутиена или бикините си – дали защото с тях не изглежда секси, или защото просто са дразнещи. Но ние ви съветваме, преди да ги изхвърлите завинаги, прочетете инструкциите за пране и поддръжка.

Също така можете да поискате съвет от консултантите в магазина, как да се грижите за бельото, което си купувате от тях. Най-честият съвет, който ще получите, е да перете бельото на ръка, независимо от материала, защото това е най-щадящият метод, но все пак погледнете инструкцията от производителя. Ще откриете, че някои тъкани могат да устоят на машинно пране, което от своя страна спестява от Вашето време.

 

Грижа за бельото - стъпка 1
Стъпка 1 – грижа за бельото

 Изперете новото си бельо, преди да го облечете за пръв път. От хигиенна гледна точка, а и да се премахнат потенциални остатъци от химическо третиране, е добре да изперете новото бельо.

 

Грижа за бельото - стъпка 2
Стъпка 2 – грижа за бельото

Накиснете дрехите за не повече от 1/2 час в лек перилен препарат. В зависимост от това къде живеете, марките и типовете препарати могат да се различават, но изберете този, който лесно се разтваря. Смесете препарата с вода, преди да поставите бельото. Уверете се, че прахът се е разтворил или може да се окажете с петна по сутиена или бикините.

Грижа за бельото - стъпка 3
Стъпка 3 – грижа за бельото

Не смесвайте цветното с бялото бельо. Да, това е основно правило, но се оказва, че все още го правим, когато ни домързи – накисваме всичкото си бельо наведнъж и после се ядосваме, когато чисто бялата ни дантела е придобила античен ръждив цвят.

Грижа за бельото - стъпка 4
Стъпка 4 – грижа за бельото

Преди пране премахнете всякакви катарами и други метални елементи, които могат при съприкосновение с вода да отделят ръжда или друго оцветяване.

Грижа за бельото - стъпка 5
Стъпка 5 – грижа за бельото

Изперете внимателно подплънките. Обърнете внимание на областите, в които най-много се потите. Уверете се, че сте ги изпрали добре или може да си причините някои неприятни обриви следващия път, когато носите сутиена си.

Грижа за бельото - стъпка 6
Стъпка 6 – грижа за бельото

Не изтисквайте с извиване сутиена или подплънките при пране, тъй като това ще деформира формата. Просто ги притиснете внимателно. Сложете чашката на сутиена в средата на една длан и използвайте юмрука си от другата ръка, за да я притиснете, това ще оттече водата, без да смачка чашките.

 

Грижа за бельото - стъпка 7
Стъпка 7 – грижа за бельото

Изплакнете добре перилния препарат! Това е нещо, на което повечето хора не обръщат внимание. Прахът отслабва влакната на материала и като не се изплакне добре, ускорява ерозията. В следващия момент ще забележите, че любимият ви секси дантелен сутиен не е толкова стегнат, както преди.

 

Грижа за бельото - стъпка 8
Стъпка 8 – грижа за бельото

Прострете бельото без да го защипвате със щипки, ако е възможно. Ако все пак трябва да се използват щипки, то внимателно защипете за презрамките или през средата. Не е препоръчително да защипвате за чашката, за да не получите нежелан отпечатък от щипка.

 

Грижа за бельото - стъпка 9
Стъпка 9 – грижа за бельото

Използвайте торбички за бельо, ако се налага да сушите вашите бикини или сутиен в сушилня за дрехи.

Грижа за бельото - стъпка 10
Стъпка 10 – грижа за бельото

Съхраняването на сутиените в оригиналната им форма е най-добрият начин за запазване на формата. Ако ги сгъваш или мачкаш, вероятно ще унищожиш формата на сутиена.

 

Използвани са материали от https://www.wikihow.com

Всъщност покупката на сутиен не е много лесна задача, макар на пръв поглед да ни се струва обратното. Налага се да се съобразим с много фактори! Първо трябва да се спрем на модел, цвят и десен, които харесваме. После да се съобразим с гръдната си обиколка, размера на чашката, модела сутиен, който е подходящ за бюста ни. Дали имаме нужда от “повдигане“ или друг ефект… И често допускаме цял куп грешки. Добрата новина е, че те са напълно поправими. Вижте как:

1. Ако сте избрали неподходящ размер

Това се случва на повечето жени. Някои избират сутиени с твърде голяма гръдна обиколка за сметка на много малка чашка. Винаги преди да излезете на пазар за сутиени, премерете гръдната си обиколка, за да избегнете неточностите, които по-късно биха ви създали дискомфорт. А що се отнася до размера на чашката – не се страхувайте да пробвате един размер по-голяма (ако досега упорита сте залагали на чашка С, то е време да се видите с чашка D).

2. Не избирайте сутиена си по чашката

Преди всичко подбирайте сутиените си според гръдната обиколка, след това обърнете внимание на чашката.

3. Изхвърлете старите сутиени

Колкото и да се чувствате привързани към сутиен, който сте купили отдавна и все още харесвате, ще трябва да го замените с нов. Сутиените си имат нещо като “срок на годност“, чиято продължителност зависи от това колко често ги носите. В повечето случаи е около една година.

4. Сутиенът не е менгеме

Не закопчавайте сутиена на най-вътрешната кукичка. Отново ви напомняме: ключът е в подходящия размер. Трябва да се чувствате комфортно, закопчавайки сутиена както на най-вътрешната, така и на най-външната кукичка.

5. Закопчалката не бива да се вдига нагоре

Ако закопчалката се вдига нагоре, това е сигнал, че не сте избрали правилния размер.

6. Съобразявайте сутиена с облеклото си

Може би желанието ви е да носите еднотипен модел сутиени, но това не винаги е правилен подход. Обърнете внимание на дрехите, които носите най-често и колко различно ви стоят с отделните модели сутиени. Съобразете се с кройката на тоалетите си и подберете няколко вида сутиени, които да подхождат на всичките ви дрехи.

7. Внимавайте с повдигащите сутиени

Ние дамите обичаме този тип сутиени, но истината е, че не всички имаме нужда от тях. Ако гърдите ви са добре оформени и нямат нужда от повдигане, не залагайте на “wonderbra” сутиените. За съжаление обаче повечето жени не могат да се похвалят със стегнат бюст и имат нужда от сутиен, който ще го повдигне и очертае.

8. Не носете един и същ сутиен два дни по ред

Това не е добре за продължителността на живота на сутиена. Носейки го всеки ден, вие го захабявате бързо и дори променяте формата му.

9. Не използвайте омекотител, когато перете сутиените си

Омекотителят разхлабва ластиците на бельото. По този начин също захабявате сутиените си. Перете ги само с препарат за пране, който не съдържа омекотител и ще им се радвате по-дълго време.

Използвани са материали от https://www.woman.bg

Ребека Апсан е модният експерт, който избираше бельото за любимите ни героини от „Сексът и градът“. Звезди като Анджелина Джоли, Мерил Стрийп и Линда Еванджелиста често посещават нейния магазин. Тя дори е написала книга със съвети как да изберем правилния сутиен.

Днес ще ти разкрием някои от съветите в нейната книга, която ще ти помогнат да избереш точния сутиен, с който да се чувстваш удобно.

Взимането на мерки

Много жени си купуват сутиени с размер, който биха искали да носят, а не с този, който наистина им става. И често се оказва, че им трябва по-малка чашка, отколкото обикновено си купуват. За да разбереш какъв сутиен да избереш, първо трябва измериш обиколките си. За целта сложи най-удобния си сутиен, в който няма никакви подплънки и не пристяга гърдите ти.

Подгръдната обиколка

Най-добре е някой друг да вземе мерките вместо теб, но можеш да го направиш и сама. Издишай напълно и постави шивашкия метър точно под гърдите. Той трябва да е поставен успоредно на пода. Тази обиколка ще определи първата цифра от размера на сутиена ти.

Гръдната обиколка и размерът на чашката 

След това е време да измериш гръдната си обиколка. Издишай и постави шивашкия метър върху най-изпъкналата част от гърдите. Той отново трябва да е поставен успоредно на пода. След като измериш гърдите си, намери обиколката си в таблицата

Трябва да направим важно уточнение – таблицата само може да те насочи, но не и да даде категоричен отговор какъв сутиен трябва да си купиш. Например, ако имаш тесен гръб, може би ще се нуждаеш от 1-2 размера по-голяма чашка, отколкото е показано в таблицата. А ако имаш по-широк гръб, вероятно ще трябва да вземеш поне един размер по-малка чашка.  Най-важното е да пробваш и да не се придържаш към един и същ размер цял живот. Трябва да приемем, че гърдите ни се променят и само 3-5 килограма разлика в теглото ни могат да се отразят на размера на сутиена. След като имаш някаква представа какъв размер да търсиш, време да се запътиш към магазина.

Как да пробваш сутиен

Подгръдната и гръдната обиколка са тясно свързани по начин, по който много жени не осъзнават. Чашката на 75C всъщност се различава от 80С и двете са С, но реално вторият сутиен е по-голям. Защо ли? Защото колкото по-голяма е подгръдната обиколка, толкова по-широка става чашката. Имай го предвид, когато пробваш сутиен. Когато отидеш в магазина, първо трябва да намериш идеалния размер, а след това да пробваш различни модели. Ето един примерен подход, който определено трябва да даде резултат, макар че може да отнеме време: Вземи два сутиена, които ти харесват, с размера посочен от таблицата – например 80А. След това вземи същите два сутиена или подобни с по-малка подгръдна обиколка, но по-голяма чашка – например 75Б. Третото пробване трябва да е със сутиени с по-малка подгръдна обиколка, но същата чашка като от таблицата – 75А. Четвъртото трябва да е с по-голяма чашка – 80Б. А последните два сутиена трябва да са с по-голяма чашка и по-голяма подгръдна обиколка – 85Б. Ако си минала през всички стъпки, вече трябва да си по-сигурна какъв е твоят размер.

Когато пробваш сутиен, трябва да поставиш закопчалката на най-външната кукичка. В зависимост от материята, сутиените могат да се разтегнат до цели 5 см, затова евентуално ще ти трябват останалите кукички.

Как трябва да изглежда идеалният сутиен:

Долната част на сутиена

Долната част на сутиената ти в областта на банела е основната част, която трябва да поддържа гърдите ти, а не презрамките. Сутиенът в тази част трябва да прилепва към тялото, но без да се впива в кожата ти. Вдигни ръцете си, наклони се надясно и наляво – сутиенът трябва да остане на място.

Трябва да можеш да провреш два пръста под закопчалката, но не повече. Ако са повече, задната част на сутиената ти съвсем скоро ще се качи нагоре и няма да ти удобно. Освен това не трябва да е сутиенът да е по-тесен и да се впива в тялото ти.

Чашката

Ако чашките се огъват или в тях има празно пространство – пробвай по-малка чашка.

Ако сутиенът се впива в тялото ти и гърдите и кожата ти „изскачат“ в областта на подмишниците – сутиенът е твърде малък.

Презрамките

Сутиенът не просто поддържа гърдите, но и ги повдига. Ето един лесен тест, с който да определиш дали размерът е правилен – намери средната точка между рамото и лакътя ти. Това е мястото, на което гърдите трябва да изпъкват най-много. Ако най-изпъкналата част е по-ниско – затегни презрамките, но запомни, че те не трябва да се впиват в кожата ти или да опъват нагоре задната част на сутиена.

Правилният размер сутиен може дори да извае горната част на тялото ти и да ти помогне да изглеждаш по-стройна.

Друго, на което да обърнеш внимание:

Ако гърдите ти видимо са с различни размери, заложи на класическия сутиен, в който могат да се пъхнат и вадят подплънки. Ако имаш широк гръб и малък бюст, съсредоточи се върху намирането на идеалната чашка, а долната част на сутиена може да ти е малко тясна. Единственото, което трябва да направиш, е да си купиш удължител за сутиен и проблемът ти е решен.

Използвани са материали от https://www.dama.bg

Обзалагаме се, че прането не е сред любимите ти дейности (нито пък на нас). Особено когато говорим за деликатни тъкани, които трябва да бъдат прани на ръка. Сред тях се нарежда и сутиенът. За разлика от нацапана тениска, можем да се изкушим да перем сутиените си по-рядко, защото все пак не се виждат. Но дали това не е голяма грешка? Днес ще ти представим мнението на експерти за това колко често трябва да перем сутиените и останалите дрехи.

Според дерматолога Джош Зайкнер трябва да перем сутиените след всеки 2-3 обличания, но средностатистическата жена го прави много по-рядко, защото не ѝ изглеждат толкова мръсни. Но няма значение дали сутиенът изглежда мръсен: „Материите, които имат по-близък допир до тялото, задържат повече пот, мазнина, мръсотия и бактерии, затова трябва да се перат по-често”, казва Зайкнер.

Средностатистическият човек отделя всеки ден 1 литър пот, 40 грама себум, 10 грама (или 2 милиарда!) клетки и 10 грама сол – и дори повече, когато спортува. И всичко това се пренася върху дрехите ви като „невидима” мръсотия.

Затова е препоръчително да следвате следната таблица за това колко често трябва да перете различните дрехи:

Сутиени: След 2-3 до 5 носения и след всяко, ако спортувате с него.

Бельо: След всяко носене.

Чорапи и чорапогащници: След всяко носене.

Спортно облекло и бански: След всяко носене.

Дънки: След 5-6 носения. Въпреки че някои казват, че дънките не е нужно да се перат, това не е съвсем вярно. Добре е да се перат рядко и със студена вода, но изпирането им след 5-6 носения помага да се запази първоначалната им форма. Един от директорите на дънките Levi пере своите на всеки 6 месеца.

Блузи: След 1-2 носения.

Рокли: След 1-2 носения. Клинове: След 1-2 носения.

Панталони и поли: След 3-4 носения.

Якета и сака: След 5-6 носения.

Палта: На всеки 2 месеца носене.

Пижами: След 3-4 обличания.

+ Бонус:

Чантите трябва да се почистват с антибактериална кърпичка всяка седмица.

Телефоните трябва да се почистват всеки ден.

Чаршафите трябва да се перат всяка седмица.

Матраците трябва да се почистват с прахосмукачка или пароструйка на всеки 6 месеца.

Възглавниците трябва да се перат на всеки 3 месеца.

Халатите се перат след 4 ползвания или поне веднъж седмично.

Четката за коса се почиства 1 път седмично

Използвани са материали от https://www.dama.bg

Когато лятото е в разгара си, време е да си изберете перфектния бански. 

Изборът на красив, стилен и подходящ бански от изобилие от стилове, цветове и модели, представени на пазара не е лесна задача. Важно е да се знаят не само модните тенденции, но какво точно е подходящо за вашия тип фигура.

Добре подбран модел може да покаже всяка дама в благоприятна светлина. 

Подходящ бански според фигурата

Как да изберем бански, подходящ за фигурата ни?

За да започнете, определете вида на фигурата, и най-важното справедливо – със своите предимства и недостатъци. Специалистите съветват жените трезво да оценят своите слабости, за да изберат бански, който да ги скрие.

Бански според типа фигура

Женска фигура като ябълка

Бански според фигурата
Жените с този вид фигура са доста закръглени, те може да имат и леко изпъкнал корем. Ето защо, идеалният вариант за бански е ретро. Високите бикини ще скрият обема на талията и визуално ще превърнат фигурата във форма на пясъчен часовник. По-добре е да вземете сутиен със затворени чашки, които добре ще поддържат гърдите. Ако бюстът е малък размер, вземете горнище с банели, за да създадете правилни пропорции. От целите модели бански изберете с плътни чашки, широки колани, които визулно ще издължат силуета.
Пясъчен часовник

Бански според фигурата
Тази форма е считана за идеална тип фигура. Но това може да съсипано с неподходящ бански. За да се подчертаете тънката талия, изберете бикини с връзки. Също така ще изглеждат добре и стандартни бикини-триъгълници. Но ако гърдите са малки, не избирайте такива. Едно парче плат ще подчертае недостатъците, вместо да ги скрие. Следователно, изберете модели с дълбоко деколте и изрязани от двете страни.

Фигура във форма на круша


Това е много често срещан вид форма, особено при жени над 35. Такива са физиологичните функции – бедрата се разширяват, а гърдите избледняват. Бикините е по-добре да са едноцветни и ниско изрязани, а горнищата – ярки, бродирани с камъни, с широко разположени тънки презрамки, за да се отклони вниманието от бедрата. Целият бански в този случай е строго забранен. 

Бански, подходящи за фигура правоъгълник

Бански според фигурата
С тази фигура трябва да бъдете много внимателни. Бикините е по-добре да са американски тип – техните V-образните форми визуално удължават фигурата. Сутиенът трябва да се избира с повдигащ ефект.  Целите бански е по-добре да са с различни щампи, като в талията трябва да са по-дребни.

Разбира се, при избора на бански костюм трябва да се обърне внимание не само на вида на фигурата, но и на индивидуалните характеристики: размер на гърдите, форма на корема. 

Основната задача са правилните акценти, които правят фигурата по-пропорционална.

Използвани са материали от https://e-zdravey.com

Не изхвърляйте старите чорапогащи.

Използвайте ги в дома и градината, като ги трансформирате в практични аксесоари. Вижте няколко идеи за употреба на старите чорапогащници, които се каните да изхвърлите.

20 неочаквани употреби на чорапогащниците

1. Прецедете боята преди употреба, като поставите парче чорапогащник в горната част на кутията и изсипете нужната боя през тъканта… или пък олио след пържене! защо не?!

2. Използвайте старите чорапогащи за полиране на мебелите. Направете ги на топки и изтъркайте дървените повърхности. Найлонът е мек абразив и ще премахне нечистотиите.

3. Използвайте чорапогащи, за да завържете растенията в градината към колчетата. Срежете секторите за пръстите и нарежете тъканта на тънки обръчи. Тези ластични аксесоари са чудесни за връзване на домати или фасул.

4. Парчетата от найлонова тъкан излъскват обувките по-добре от гъбичките. Нанесете боята, изчеткайте и излъскайте с кълбо от тъканта.

5. Съхранявайте луковиците да зимуват в мазето в няколко стари чорапогащника. Материята позволява на въздуха да се движи. Можете да съхранявате някои продукти, например глави лук и картофи, като ги поставите в чист чорапогащник или дълъг чорап три четвърти, завържете възел и поставите друга глава. Окачете чорапогащника на стената на проветриви сектори.

20 неочаквани употреби на чорапогащниците

6. Чистете насъбраната мръсотия от щорите и мрежите срещу насекоми, като използвате топка от стара найлонова материя.

7. Ако сте изпуснали дребен предмет на пода и не можете да го намерите, поставете парче чорапогащена тъкан върху накрайника на прахосмукачката и го завържете добре. Минете с нея по пода, за да захванете предмета, който ще се закачи за защитното парче.

8. Ако някоя от детските играчки с пълнеж се е повредила, может еда използвате нарязани на малки парчета чорапогащници, за да създадете пълнеж. Най-добре е да направите парчетата на топки.

9. Ако пътувате и трябва да съберете багажа си на по-малки пакети, използвайте чорапогащи. Навитите на рула дрехи и аксесоари можете да съхранявате в секторите за краката. Багажа можете да завържете с гъвкави ивици от материята, нарязана от чорапогащите по широчина.20 неочаквани употреби на чорапогащниците

10. Поставете в чорапогащници топчетата срещу насекоми или ароматни потпури за ароматизиране на гардероба. Напълнете сектора за пръстите и завържете на възел, окачете на стената.

11. Съхранявайте старите вестници и списания, като ги навиете на руло и ги завържете с ивици от стара найлонова тъкан.Универсальные колготки. Способы использования старых колготок (60) (542x309, 83Kb)

12. Съхранявайте използваните и почистени четки за бои в парчета от чорапогащници, за да намалите рисковете от замърсяване.

13. Използвайте долните сектори на чорапогащите, за да поставите няколко шепи соли за вана. Така солите могат да се поставят във водата на ваната, без да се разпиляват и да се размиват навсякъде.

14. Събирайте парчетата сапун в стар чорапогащник и ги използвайте за почистване на кухнята или банята.

15. Поставете точилката за тесто в парче чорапогащник, за да не се лепи тестото върху повърхностите й.

16. За да почиствате натрупалата се нечистотия по високите и труднодостъпни части на дома си, монтирайте чорапогащници с ластици за няколко закачалки, и ги трансформирайте в почистващ инструмент за пространствата. Найлонът създава статично електричество и улавя нечистотиите.

17. За да боядисате тесните процепи на мебелите, изрежете парче от стари чорапогащи и го увийте с ластици за дървена дръжка от сладолед. Потопете импровизираната четка за боя и нанесете боята.

18. Ако използвате шкурка, за да обработвате дървени повърхности, можете да проверите за неравности, като поставите на ръката си парче чорапогащник и минете с ръка по тях. Ако има трески, те ще закачат нишките на найлоновата материя.

19. Поставете парче от тъканта върху дъната на саксиите, за да не се размива почвата при изтичане на водата от растенията.

20. Поставете няколко шепи котешка тоалетна в парче найлонова тъкан и го използвайте за попиване на петна, тъй като абсорбиращите частици на тоалетната попиват течностите.

И още една НЕ по-малко важна идея: ако ви се скъса ремъка на колата по време на пътоване, чорапогащник ще ви помогне да се доберете до най-близкия сервиз за ремонт!

Между другото, можете да оберете банка! Шега, разбира се! 😉 

Източник: rd.com

Колко пъти сте избягвали да носите определено облекло, само защото нямате сутиен, който да съответства? Или по-скоро, не знаете кой сутиен ви подхожда?

Вярно е, че ние, жените, често се намираме в дилема, когато става въпрос за вземане на интелигентни решения за бельо. Независимо дали сте тийнейджър, който се чувства претоварен от многобройните сутиени за момичета, налични на пазара, или бъдеща булка, която търси секси допълнения към булчинската си рокля, ние сме събрали интересна и полезна информация за различни видове сутиени за да ви помогнем да намерите най-подходящия за вашите предпочитания!

1. Push-Up Bra – Повдигащ сутиен :

Zivame Wired Push Up Bra - Blue

Тези сутиени известни като сутиени с Push-Up ефект или повдигащи се сутиени, правят точно както подсказва името им – те леко натискат гърдите ви нагоре и ги преместват близо един до друг, за да Ви подарят зашеметяващо деколте. Обикновенно са подплатени от долната част на чашките със гел или пяна, за да повдигнат гърдите нагоре. Има три различни нива на повдигане – нежно, умерено и експлозивно!

Най-добрата комбинация с по-отворени блузи и рокли, но могат да се носят с различни видове дрехи. Пробвайте да съчетаете повдигащ сутиен с блузи без ръкави с поло деколте, тесни дънки и токчета за убийственни извивки.

Независимо от размера и формата на гърдите ви, повдигащият се сутиен може да бъде удобен и да ви даде увереност. Купете повдигащ сутиен в нашия онлайн-магазин secretbg.com на въз основа на вашите изисквания за стил и функционалност.

Покритие: Средно
Функция: повдигащите сутиени имат ниски деколтета, които фино подобряват деколтето ви, като издърпват бюста и го бутат нагоре.
Най-добро съчетание: блузи и рокли и по-отворени деколтера

Разледайте следни модели:

Сутиен Lormar Extra Double, Бриджитка Super Push Up + 2 размера черен

Сутиен Lormar Lynette

2. Padded Bra – Подплатен сутиен:

Wired Padded Bra - Purple

Всяка жена трябва да притежава този тип сутиен! Подплатените чаши на сутиена предотвратяват шоуто на зърната под тениски и други прилепнали и фини облекла. Този тип сутиен е универсален, може да бъде с банели за допълнителна подкрепа или без банели за всекидневен комфорт.  Има различни деколтета и за различни размери. Така че, изберете мъдро, за да намерите стила, който е най-подходящ за вашия перфектен и незабравим образ!

Комбинирайте любимия си подплатен сутиен с финна блуза, кожени клинове и токчета за една нощ на танци и забавление!

Покритие: 3/4-та и средна
Функция: подплатените сутиени дават гладка и естествена форма и гарантират прикриване на зърната.
Най-добро съчетание: фини и леки облекла

3. T-Shirt Bra- Сутиен с оформена чашка:

Zivame Padded T shirt Bra - Purple

Най-добрият стил за вашето чекмедже за бельо, сутиени с оформени чашки, предназначени за ежедневен комфорт. Този сутиен има безшевни, гладки чаши, които не се виждат под дрехите, дори под прилепнали, и нежно поддържат бюста. 

Комбинирайте сутиена с ярка тениска с V-образно деколте, свободни дънки и удобни кецове за следобедна разходка с приятели. 

Покритие: 3/4-та и средна
Функция:гладка, оформени чаши без видими шевове, които нежно поддържат леко бюста.
Най-доброто за : невидим и гладък външен вид под вашите основни тениски, блузи, жилетки или всяко друго облекло

4. Convertible Bra – Сутиен-Трансформер:

Zivame Padded Convertible Strap bra - Grey

С една презрамка, две презрамки, без презрамки или кръстосана гръб-сутиен-трансформе има богатство от стилове. Той е с подвижни презрамки, които могат да бъдат пренаредени по няколко начина, като ги закачате на различни слотове отпред или отзад. Сега можете да имате един сутиен за голямо разнообразие от тоалети!

Превърнете сутиена си в кръстосан гръб, съчетайте го с малък ток с тънки презрамки и по-отворен гръб, къса пола и маратонки. Добавете ярки бижута и сте готови за среща на кафе.

Покритие: 3/4-та и средна
Функция: сутиени-трансформери могат да бъдат пренаредени по няколко начина отпред или отзад.
Най-добро сочетание:  идеален избор да се съчетаят с голямо разнообразие от тоалети.

5. Strapless Bra – Сутиен без презрамки:

Balconette shaped underwired Strapless Bra

Да, женският сутиен без презрамки, както подсказва името, е сутиен без презрамки; и не, няма да падне. Идеални туалети с отворени раменета, Обикновенно се изпълняват с по-широка лента и със силиконови ленти за по-добро прилепване към тялото. Някои сутиени-трансформери се изпълняват с подвижни презрамки, и можете да носите по начина, по който искате, или дори да ги пропуснете напълно.

Съчетайте сутиена си без презрамки със секси рокля с отворени раменета. Напревете лек грим с чувствен нюанс на устните, завършете образ с обувки на токчета в неутрален цвят за да накарате роклята ви да блести на вашата романтична вечеря!

Покритие: 3/4
Функция: подплатени чашки тип бриджитка без презрамки перфектно прилепват към тялото благодарение на широк колан и силиконови ленти.
Най-добро съчетание: рокли и блузи без презрамки, с едно рамо, кръстосани или асиметрични презрамки.

6. Balconette Bra – Сутиен тип Балконет:

Padded Balconette Bra - Orange

Сутиен тип балконет (другото более познато название на този тип – бриджитка) е много деликатен стил на бельо, който леко повдига и придава заоблен външен вид на бюста. С широка лента и чаши, които образуват почти хоризонтално деколте (подобно на външен вид на балкон), този сутиен може да остане скрит с доста широко деколте. 

Съчетайте този сутиен с по отворена блуза или рокля за да покажете деколтето си. 

Покритие: 3/4-та до средна
Функция: подобно на името си, формата на чашите прилича на балкон, тъй като двете чаши са нарязани хоризонтално и има тенденция да даде на гърдите ви лек тласък нагоре.
Най-добро съчетание : блузи и рокли със сладки деколтета за тази допълнителна красота!

7. Lace Bra – Дантелен сутиен:

Zivame Wired Lace Bra - White

Един от най-чувствените типове на бельо е дантелен сутиен. Както подсказва името, сутиенът е изработен от деликатна дантела и се предлага в различни цветове и стилове. Идеални за не само за специални случаи, но и за редовно носене. 

Съчетайте дантеления си сутиен с ниско деколте, така че дори ако сутиенът ви наднича, ще изглежда сладък. Допълнете образа си с пола с висока талия и сандали.

Покритие: 3/4, средно и пълно
Функция: разнообразни форми и размери.
Най-добро съчетание: най-подходящо за  специален или празничен повод.

8. Bralette:

Zivame’s basic cotton bralette - Yellow

A strappy Bralette is a no-fuss Bra! Usually unlined, unpadded and wire-free, Bralettes can be styled as both underwear and outerwear. Though essentially considered to be Bras, they are designed with minimal construction and can be slipped on easily. Buy a Bralette Bra online on Zivame – show off those gorgeous peeking lace edges under loosely-fitted tops and low necklines!

Pair your Bralette with some denim shorts, military-style boots, and a flower headband to the next music festival in town. Throw in a jacket for added comfort.

Coverage : 3/4th and Full
Function : Zivame’s basic cotton bralettes are a great pick for daily home wear, whereas our fashion bralettes are no less than head-turners to be flaunted on travel holidays, parties or special occasions.
Best For : Pairing with sheer tops or wearing as outerwear

9. Sports Bra:

Zivames's Full Coverage Sports Bra - Black

Sturdier than everyday Bras, women’s Sports Bras are designed to provide support to the breasts during workouts. Engineered to prevent bounce and to hold the bust firmly during strenuous movement, they are a must-have for every woman during exercising. There are many types of Sports Bras available in the market today: padded Sports Bras, compression or encapsulation Sports Bras, pull-over or back-clasp Sports Bras, etc.

Pair your Sports Bra with leggings/shorts and gym shoes for a workout. Add a sports jacket and a cap for the ‘out of gym’ athleisure look.

Coverage : 3/4th and Full
Function : Sports Bras come in low, medium and high impact levels to suit your workout regimes comfortably. They minimize breast movement and alleviate discomfort.
Best For : Muscle compression during any and every kind of workout

10. Plunge Bra:

Zivame 3/4th Coverage Plunge Bra - Pink

Have you ever found yourself wondering, ‘what is a Plunge Bra?’ Well, we’re here to answer that question. A Plunge Bra is designed to show off cleavage under deep-neck outfits. With a deep centre gore and cups that cut away on the sides, they easily mould to the shape of the breasts. This Bra vanishes under low necklines, while giving a fuller appearance to the bust and cleavage. Note that there are many variants, including the Deep Plunge Bra, Multiway Plunge Bra, etc. and you must consider getting one based on your bust type, outfit and of course, your style sensibility.

Pair your daring Plunge Bra with a plunge neck jacket and pants set worn with heels, sleek hair and a bold lip. It’s a red carpet look you will love to try out for photoshoots/Instagram.

Coverage : 3/4th and Medium
Function : Plunge Bras have a deep centre gore and moulded cups that cut away on the sides. They create an illusion of larger breasts, helping you achieve that perfectly sultry yet natural look under your outfit.
Best For : A seamless look under low necklines.

11. Stick-On Bra:

Zivame Padded Non Wired 3/4th Coverage Stick On Bra-Skin

Stick-On Bras are perfect for backless and sheer-back outfits. The Stick-On Bras are designed with a gentle adhesive substance along the cups and wings, and glue seamlessly on to your curves. There are also silicone stick-on Bras that come without side wings and work as an efficient alternative.

Pair your Stick-On Bra with a sheer back floor-length gown with pencil heels and a statement necklace for your best friend’s engagement party.

Function : Provide you with optimum support, cleavage enhancement, and a perfect lift to your bust without being actually visible.
Best For : Stick-on Bras work the best when worn with anything backless, strapless or with plunge necklines.

12. Underwired Bra:

Printed Padded Regular 3/4th Coverage Underwired Bra

If you are curvy or are looking for a Bra that provides superior support, wired Bras are the ideal picks. These Bras have a wire stitched at the bottom of the cup to prevent any saggy appearance of the breasts while offering an alluring shape. The best Underwired Bras have good quality wires – in many styles – which are great for daily wear.

Pair your Underwired Bra with a collared shirt, trousers and heeled oxfords for a work meeting.

Coverage : 3/4th, Medium and Full
Function : Underwired Bras are created with cups that lift, separate, shape and support your breasts like none other.
Best For : Tees, Tops, Kurtis and more

13. Maternity Bra:

Zivame Double Layered Non Wired 3/4th Coverage Maternity/ Nursing Bra - Maroon

Specially designed to give extra comfort and support, Maternity Bras, or feeding Bras as they are also popularly called, have moulded cups of elastane fabric to accommodate changing breast shape and size during pregnancy. Some baby feeding Bras also feature thoughtfully crafted cups with easily removable flaps that can be unhooked to allow comfortable breast-feeding post pregnancy – these are called nursing Bras.

Pair your Maternity Bra with a flowy floral dress and comfortable flats for a party.

Coverage : 3/4th and Full
Function : Crafted with cups that unclip and fold down for quick and often one-handed access to feed without any hassle.
Best For : New mommies looking for a bra with detachable layers for ease of feeding

14. Minimiser Bra:

Zivame Tuscan Romance True Curv Double Layered Wired 3/4th Coverage Minimiser Bra-Georgia Peach

If you have always struggled to find a supportive Bra for heavy breasts, you are in luck. You can now buy a Minimizer Bra online on Zivame as a solution to this problem. It is a boon for women who want to reduce the appearance of a large bust under fitted dresses. These Bras are engineered to visually reduce the projection and circumference of the chest, by redistributing breast tissue to create the appearance of a smaller bust. They also provide the added benefit of extra support and shaping for a proportionate look.

Pair your Minimiser Bra with a fitted kurta pyjama set for a family function. Chandbalis and embellished flats will complete your look. Wear your dupatta stole style- no more cover-ups required!

Coverage : 3/4th and Full
Function : The cups of a Minimiser Bra flatten the bust from the front and adjust the tissues towards the side.
Best For : Giving the illusion of a smaller bust

15. Transparent Strap Bra:

Zivame Medium Padded Non Wired 3/4th Coverage Backless Bra -Blue

Want to wear a backless or strapless number to a party, but worried about going strapless? Get your mitts on a transparent Bra. These are basic Bras (with or without wires) which have plastic straps on the shoulder and back, making them ideal for outfits which otherwise reveal straps.

Pair your Transparent Strap Bra with a cowl neck strappy top and a skirt. Carry a matching handbag and wear slingbacks to complete this look.

Coverage : 3/4th and Full
Function : Transparent Strap Bras are basic lightweight Bras with skin-friendly and adjustable clear straps.
Best For : Pair them with noodle strap tops or off-shoulder outfits

16. Cami Bra:

Zivame Non Wired Cami Bra - Black

With the coverage of a camisole and the support of a Bra, this Bra is the perfect combination of style and functionality. The Camisole Bra features high necklines and full cups to conceal cleavage under deep neck outfits. Some styles are underwired and padded to give a gently rounded lift, while others feature detachable straps for multiway styling.

Pair your Cami Bra with high-waisted loose shorts and sneakers for a day at the beach.

Coverage : 3/4th and Full
Function : Cami Bras feature high necklines and full cups to conceal cleavage under deep neck outfits.
Best For : Opt for a Cami Bra when looking to achieve an invisible and smooth finish under your outfit.

17. Long Line Bra:

Underwired Medium Coverage Long Line Bra - Pink

Both stylish and functional, the Longline Bra provides extended coverage from below the bust to a few inches above the belly button; some might even be dual-purpose and help shape your waist. With an extra-wide band that helps in slimming and giving a sleek and sexy look, this Bra is great for layering under everyday outfits or even bridal wear. Go ahead and order a Longline Bra online on Zivame after referring to our detailed sizing guide for a perfect fit.

Pair your Longline Bra with a crisp white shirt and blue jeans. Kitten heels and a classic tote will finish this chic look perfectly.

Coverage : 3/4th and Medium
Function : Longline Bras give your breasts optimum support with the aid of an extra-wide band.

18. Cage Bra:

Lightly Padded Cage Bra - Black

The Cage Bra is a stylised padded Bra with a multi-strap designer back and neckline meant to be shown off! Perfect for low cut and sheer back outfits, this Bra is a universally loved style that is both sexy and supportive.

Pair your Cage Bra with mesh-lined leggings. Finish with a leather jacket and boots. This is the grunge look at its best!

19. Halter-Neck Bra:

Underwired Halter Neck Bra - Peach

If sliding Bra straps have been bothering you- you need a Halter Neck Bra asap! The design of a Halter- Neck Bra eliminates the straps from your back and have them go around your neck instead. It can either be a long strap around your neck or two straps tied at the back of your neck. Owing to this unique Bra design, the Halter-Neck Bra can be worn with a variety of outfits, especially backless dresses and tops.

Pair your Halter Neck Bra with a backless halter-neck blouse and a saree. A top knot hairstyle with chunky silver cuffs and heels will complete your look.

Coverage : 3/4th, Medium and Full
Function : The Halter Neck Bra is designed to wear with halter tops. The straps go around your neck and give you maximum support without compromising on your style quotient.
Best For : Halter tops/dresses & tube tops/dresses

20. Bandeau Bra:

Zivame Non Wired Bandeau Bra - Yellow

Bandeau Bra is great for women who like wearing bandeau or tube dresses. It is a stretchy piece of fabric designed to cover your bust. Unlike Strapless Bras, Bandeau Bras do not have hooks and can be worn easily by simply slipping them on. Since they have no padding, underwires or structured cups, they’re best suited for women with smaller breasts.

Pair your Bandeau Bra with a tube top, flared jeans, platform sandals and a matching handbag for a chic street look.

Coverage : 3/4th and Full
Function : A Bandeau Bra is designed to cover your bust akin to a tube bra with a great fit.
Best For : Can be worn with off-shoulder dresses or tops, negating all possibilities of peek-a-boo.

21. Non-Padded Bra:

Non Wired 3/4th Coverage Non Padded Bra - Green

Plus-sized women understand the importance of Non-Padded Bras! They always make your breasts look true to size without any enhancement. Non-padded Bras can be wired or wire-free to suit your comfort levels. Some Non-Padded Bras are designed for a minimiser effect and can make your breasts appear smaller as well. Because of their sleek design and natural look, Non-Padded Bras are great for everyday wear.

Pair your Non Padded Bra with a smart Salwar Kameez set, ‘Kolhapur’ sandals, silver jewellery and a ‘jhola’ bag for a casual ‘desi’ look.

Coverage : 3/4th, Medium and Full
Function : Non-padded Bras come without padded cups to give you great support and a clean look.
Best For : You can pair them with any outfit of your choice.

22. Racerback Bra:

Zivame Racerback Bra - White

Straps peeking out of your cute racerback outfit are such a killjoy! Racerback Bras are the solution to this problem. Instead of a traditional Bra with shoulder straps, this one has straps joined between the shoulder blades! The most popular type of Bra featuring a Racerback style is the Sports Bra.

Pair your Racerback Bra with a Racerback tank-top, jeans, cool ‘chappals’ and a cloth tote bag for the ultimate college chic look.

Coverage : 3/4th, Medium and Full
Function : Racerback bras prevent strap slippages and help hide your bra straps, especially when wearing racerback tops or dresses.
Best For : Racerback Bras are ideally paired with racerback outfits.

23. Demi Bra:

Underwired Demi Cup Bra - Pink

If you are after a killer lift and some cleavage action opt for a Demi Bra. Demi Bras have half or 3/4th cups so the top half of your bust gets that heart shaped cleavage you’ve always wanted.

Pair this Demi Bra with a low-neck dress, stilettos and big wavy hair- the bold look is sure to be a head turner at the next big party you are planning to go to.

24. Blouze Bra:

Zivame Padded Non Wired Full Coverage Blouse Bra-Pink

Combine a Bra with a sexy blouse – what do you get? A Blouze Bra! Why keep looking for a matching Bra for your blouse when you can get a two-in-one solution? Blouze Bra is a revolutionary invention from Zivame that is a wire-free, padded lace blouse with an in-built Bra.

It can be paired with sarees and lehenga skirts to suit your ‘desi’ look. For a more modern twist, you can pair it with high-waisted trousers, a smart blazer and boots for a semi-formal look for an office party.

Coverage : 3/4th, Medium and Full
Function : To give you the style of a blouse with the complete support of a bra
Best For : You can pair a Blouze Bra with a saree, lehenga or a maxi skirt for an edgy ethnic look.

25. Front Open Bra:

Front Open Bras are a blessing for women with arm mobility issues or simply anyone who is tired of figuring out the back hooks of a Bra. Since there are no hooks at the back, this Bra almost always features an interesting back design mostly with lace. So, ladies who like to bring sexy back- this Bra will let you show-off your back beautifully. Front Open Bras can be underwired and padded or not; depending on your preference.

Pair your Front Open Bra with a low back dress to display the pretty back design. Kitten heels and gold hoops will complete your easy brunch look.

Coverage : 3/4th, Medium and Full
Function : Front Open Bras have a front closure and a smooth back without hooks or eye closures.
Best For : Pretty back dresses or outfits with plunge necklines.

26. Wireless Bra:

Just like Underwired Bras, Wireless Bras have their own loyal fan base. Some women prefer going wireless for reasons of comfort. These Bras are extremely comfortable and can be worn for long periods of time. Wire-free Bras can also give you great support like a Wired Bra when they are reinforced with moulded cups.

But if you are still looking for the comfort of a Wire-free Bra with the amazing support of an underwire- go for Zivame’s Wonder Wire Bra. This revolutionary metal-free Bra has a flexi wire which gives you incredible shape and long-wear comfort. It is a must have in your lingerie collection!

Pair your Non Wired Bra with a smart collared shirt, flared trousers and heels for your next work meeting. Complete your look with neutral lips and a sleek high pony.

Coverage : 3/4th, Medium and Full
Function : A Wireless Bra is a breather in its literal sense as it eliminates clasps and wires to keep you comfortable all day long.
Best For : It is a perfect pick to flaunt an invisible and flawless look beneath your attire.

27. Full Support Bra:

Zivame True Curve Double Layered Non Wired Full Coverage Super Support Bra-Pink

Full Support Bras are a must have for full-figured women. If your concerns lie around full bust coverage, zero spillage and maximum support- look no further. A good Full Support Bra will take care of all your problems. For example, Zivame’s Super Support Bras are wire-free, non-padded and are designed with a unique 4-way support system for maximum support and comfort for plus sized women. Wide straps, broad back band along with full coverage ensures you can wear this Bra over long hours comfortably.

Pair your Full Support Bra with a fitted kurta (finally!), palazzo pants and sandals for a casual day out shopping.

Function : The wide straps and broad back band of a Full Support Bra ensure your comfort over long hours without any worries of jiggle or spillage. The broad wing and elastic at the bottom provides extra support.
Best For : A fully contoured look under your outerwear without compromising on high support and lift.

28. Beginner Bra:

Zivame GRL Double Layered Non Wired 3/4th Coverage Bra - Skin

Puberty can be a confusing time for growing teenagers. Their bodies are constantly changing and developing. Transitioning to wearing a full time Bra can be daunting. If you are wondering which type of Bra is best for teens- here is your answer! Wearing a Teenage Bra is the perfect getaway to ease into this new process. Beginner Bras are designed like Sports Bras. They can be easily slipped into without any hassle of hooks and clasps. They are non-wired and non-padded for all day comfort. Some of them also come with built in pockets for removable cookies for nipple coverage. They can be paired with school uniforms and casual tee shirts and shorts for an easy everyday look.

Function : Beginner Bras offer comfort and coverage during your days of girlhood. It typically has a pullover style without underwire, padding, hooks and wire.
Best For : Beginner Bras offer full support and work best for teenage girls

29. Backless Bra:

Zivame Non Wired Backless Bra

Fashionistas would know what a pain it is to find the perfect Backless Bra. A low-back outfit can be tricky to pair with a Bra, as visible straps and bands can spoil the whole look. In Backless Bras the back of the Bra takes centre stage. So Backless Bras usually feature transparent and clear back bands that can be paired with backless and low-back dresses. The front cups may be padded or non-padded according to your preference. Stick-On Bras can also be used as Backless Bras as they provide coverage only in the front.

Pair your Backless Bra with a low back choli and a matching lehenga at your best friend’s wedding. Style your hair into a low nape bun and decorate it with fresh flowers.

Coverage : 3/4th, Medium
Function : Backless Bras ensure no show at the back apart from holding your chest firmly in place.
Best For : Backless dresses, backless blouses/tops

30. Seamless Bra:

Zivame Non Wired Seamless Bra - Pink

Visible seams can ruin your look and make you feel uncomfortable. For a smooth appearance, Seamless Bras designed to have cups with no seams/stitches. They are designed to b e discreet and almost invisible under your clothes. They usually feature moulded cups or double layers for structural integrity and nipple coverage. Most T-Shirt Bras are padded and have moulded cups, making them seamless.

However, if Padded Bras are not your cup of tea, try Zivame’s Miracle Bra. Its body is made in a 100% stitch-free design to give you the perfect seamless appearance. The cups have double layers ensuring nipple coverage. Plus, it provides full bust coverage and is so light weight- you will feel almost Bra free! We believe this innovation from Zivame is the most comfortable Bra to ever exist!

If you are wondering which is the best-suited Bra for Kurtis- this is the one! No more hiding behind your dupatta, just get yourself a Seamless Bra! Wear your Kurti confidently with a Patiala salwar, sandals and a matching ‘bindi’.

Coverage : 3/4thand Full
Function : Seamless Bras are designed to provide you with a smooth profile under any outfit of your choice.
Best For : A seamless silhouette under any outfit

31. Built-in Bra:

Zivame Padded Built in Bra - Black

Camis and slips are comfortable to wear especially when you are unwinding at home. The only downside is their inability to provide any coverage to your bust. Built-in Bras are the solution to this problem. They form the shaping and support structure in a camisole or slip. This way you can wear the cami/tank/slip as an outerwear – eliminating the need for an extra layer of a Bra. Take for example Zivame’s Miracle Shaping Tank which has a Built-in Bra great for support and lift. It also has discreet pockets for removable cookies ensuring nipple coverage. Similarly, the Blouze Bra is also an example of a Built-in Bra.

Pair your Miracle Shaping Tank (with a Built-in Bra) with a high-waisted midi skirt, block heels and a matching handbag for a night out with bae.

Coverage : 3/4th and Medium
Best For : A Built-In Bra can be paired with any outfit of your choice.

32. Multiway Bra:

Zivame Padded Wired 3/4th Coverage Multiway Bra - Pink

One of the most versatile Bras to have in your wardrobe is a Multi Way Bra. This Bra can be worn in more ways than one. Designed with convertible straps, Multiway Bras can be worn like a traditional Bra with side shoulder straps, criss-cross style, strapless, single strap- as many ways as you can imagine!

Wear your Multiway Bra like a normal Bra paired with a smart plaid dress with oxford heels to work. Transition your Bra into a Single strap Bra and pair it with a one-sided off-shoulder dress for after-work drinks with friends.

Coverage : 3/4th and Medium
Function : A Multiway Bra is crafted with a swan hook on the straps for easy removable or multi way styling at front or back
Best For : Strapless outfits, halter tops, tank tops etc.

33. Low-back Bra:

Zivame Low Back Bra - Black

Low-Back Bras are designed to be worn with low-back dresses and tops so that the Bra’s back band is kept out of sight. The back band of the Bra is very narrow, unlike a traditional Bra. Sometimes, instead of a band, Low-Back Bras have straps that go around your waist for support.

Pair your Low Back Bra with a backless cocktail dress, strappy pencil heels and a smart clutch for a formal do.

Coverage : 3/4th and Medium
Function : Designed to wear with low back outfits, a Low Back Bra has aback band that sits lower than a regular bra and comes with a 3*1 hook and eye closure.
Best For : Low-back blouses, tops or gowns.

34. Mastectomy Bra:

Zivame Double Layered Non Wired Full Coverage Mastectomy Bra-Skin

Mastectomy Bras are designed for women who have had breast removal surgery. They come with pockets in the cups to insert breast prosthesis to help with the natural appearance of breasts post-surgery.

Mastectomy Bra can be paired with anything from western tops, dresses to kurtas and sarees.

Coverage : 3/4th
Function : They come with pockets in the cups to insert breast prosthesis. This helps with the natural appearance of breasts post-surgery and gives them the right support and shape.
Best For : Women who have undergone breast surgery

Women go through myriad bodily changes, be it pregnancy, weight gain or loss, growth spurts (for adolescents), etc. We recommend that you reassess your bust measurements every six months and stock up on the right Bras for yourself. Check out Zivame’s Bra Size Calculator to know your current Bra size. It is always a good idea to read wash care instructions for extended life. The right Bra can give you unbridled confidence and help you face every day with renewed energy. Head to Zivame and bring home your favourite Bras today!

Источник на идеята: https://www.zivame.com

Shopping Cart