Enrico Coveri

enrico coveri logo300

Показване на 8 резултата

enrico coveri photo za infoEnrico Coveri се позиционира като младежка марка, която произвежда стилни и модерни дрехи с необичайни сложни орнаменти и ярки цветове и бельо. Марката съществува на световния моден пазар повече от 30 години. За съжаление, животът на основателя на тази марка – Енрике Ковери, приключи твърде рано. Господарят е живял само 38 години. Въпреки това, дори и за този не дълъг период, той успя да завладее света с ненадминатия си талант.

През 1978 г. по покана на великия император на световната мода Пиер Карден Ковери се премества в Париж, за да работи под негово ръководство. Скоро напуска Франция и се връща във Флоренция, за да организира собствена търговска марка. Но Париж падна в душата му до такава степен, че всичките му бъдещи колекции, както мъжки, така и женски, той представи в столицата на световната мода.

След смъртта на майстора традицията на модната къща продължи сеньора Силвана Ковери. Новите колекции останаха толкова колоритни и необикновени, колкото и в живота на дизайнера.

Името Енрико Ковери може спокойно да бъде поставено в един ред с такива велики личности като Леонардо Да Винчи, Джовани Бокачо, Донатело и Микеланджело Буонароти. И това дори не е, че всички те са родом от един от най-известните и древни културни центрове в Европа. За много кратък живот той успя да направи безтегловен принос за развитието на италианската и световната мода и да спечели световно признание.

Гамата от продукти, които се произвеждат под марката Enrico Coveri, е много широка и разнообразна. Това е комбинация от най-добрите традиции на френската и италианската мода, винаги актуален и свеж младежки стил.

В настоящото време известната италианска марка Enrico Coveri е огромен производител на стилно и оригинално бельо, както и на дрехи. Дрехи от тази марка-колекция от стил и смел характер, сексуалност и младост.

Shopping Cart